Blog for SmKaS Batch '93 - '97..
Sebarang pertanyaan / keahlian / kemusykilan, do not hesitate to email to amatmizi@yahoo.com


* Guest Online!

Amaran dari Blogmaster :
Anda dilarang menggunakan nama samaran atau menyamar menjadi orang lain untuk berchatting di Tagboard dan meninggalkan komen. Sila gunakan nama betul atau nickname semasa di SMKAS. Fail to do so, message anda akan dipadam serta merta. Terima Kasih.
   

<< August 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31




[categories]


Alumni Contact Details

Registered Friends::.
Our Batch

AmatMizi Yaakop
NurHanani
Shahrin Cabin
Shukor Khalid
Mustopot Kamal
ZaLeyha Yazid
Zamri Lanz
Kaymariah
Saiful Atok
Zazalie Zin
Rezib Mohamed
Yusliza
Paijoe Nasir
Khairun Bob Zairee
Khairul Aca Azit
Ain
Tahril Mestor
Hairul Penchu IDZuan
Salekhudin Iki
Achik Salmi
RohasLienda
Pekjisme
Shaifussaleh
Hadila A'A
Siti Hajar
Hefney Saibon
Saufi Awalok
Ojaliah
Topek Hidayat
EmiliYaYa
NorMala
Yusop Abdullah
RaMelah Talib
Zairul
Yan Fazahiyah
Suryati Yasin
Anep Ahmad
NurshahrIjan Kecik
Abdul Rahim Osman
NuyulAnuar Hussin
Helmi Guntur
Nur Yahaya
Galak

Other Batch

Najib Wahed
AnadiaTasya


Support Our Friend's Business::.
Iki Jual Tudung
Andaman En Nurul
Kedai Kek & Coklat Pn Ramlah
Galeri Fesyen Yaya Spicy

Links::.
Album Gambar
Circles SMKAS
Laman Rasmi SMKAS
Blog SMKAS
X-SMKAS
SegamatUnite
Ntmtts
Senior 88-89
Senior 88-92





  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



     
    Saturday, October 17, 2009
    Selamat Datang ke Dunia I
    SMS dari En Penchu,

    'Tepat jam 10.27am isteri saya yang tercinta selamat melahirkan puteri sulung kami. Ibu & baby selamat.'

    Tahniah kepada En. Penchu & Wife..semuga rezeki bertambah & siap sedia lah berjaga malam..
    Kira baby raya la nih, syawal tak abes lg..


    P/S : Gigit jari jelah Dz...



    Posted at Saturday, October 17, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (11) org tak puas hati  

     
    Friday, October 16, 2009
    Open House Lagi!!
    Assalamualaikum & Selamat Hujung2 Raya

    1. Jemputan Rumah Terbuka En. Yusoff Abdullah & Pn Ramlah Talib :
    Tarikh : 17/10/09 (Sabtu)
    Masa : 2.00 pm - 6.00 pm
    Alamat : No.12, Jln 4/12k, Seksyen 4 Tambahan 43650 Bandar Baru Bangi
    Tel : Usop - 0172922990, Melah - 017 2466300


    2. Jemputan Rumah Terbuka Pn Emilia Solikin (Yaya Ori)
    Tarikh : 18/10/09 (Ahad)
    Masa : 12.00 pm - 10.00 pm
    Alamat : L-2-1, Blok L, Jln 2/6, Tmn Setapak Indah, KL
    Tel : 012 6353897

    Semua dijemput hadir menghabiskan makanan...

    TQ



    Posted at Friday, October 16, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (9) org tak puas hati  

     
    Friday, October 09, 2009
    Keputusan Undi Suka-Suka Special
    Setinggi -tinggi penghargaan diberikan kepada Encik Tuuut yang sudi sponsor sebahagian portion semasa Majlis Berbuka Puasa di BGR tempoh hari. Juga tidak lupa Puan Melah yang sudi organise majlis tersebut.

    Tidak ketinggalan YDP & NYDP CakapBerapi Caw JB iaitu En. Iki Dollah Kakag Kue juga En. IDZuan Penchu yang menjadikan Majlis di JB sesuatu yang sungguh bermakna.

    Tiada apa yang boleh kami berikan kecuali ucapan terima kasih yang tidak terhingga. Terimalah Pingat Darjah Kebesaran Johor ini sebagai kenang-kenangan.. disampaikan oleh Abang Sanip yang duduk di Pontian.



    Terima Kasih sekali lagi...



    Posted at Friday, October 09, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (5) org tak puas hati  

     
    Tuesday, October 06, 2009
    Open House!
    Assalamualaikum & Selamat Hari Raya

    1. Jemputan Rumah Terbuka Cik Nurul Anuar Hussin :
    Tarikh : 10/10/09 (Sabtu)
    Masa : 12.30 pm - 10.00 pm
    Alamat : Lot 4073, Bt 7 1/2 Jln Kebun, Seksyen 30, Shah Alam
    Tel : 014 2553938


    2. Jemputan Rumah Terbuka Pn Linda Munjayen
    Tarikh : 11/10/09 (Ahad)
    Masa : 12.00 pm - 5.00 pm
    Alamat : No 55, Jln Sigma U6/16A, Subang Permata, Seksyen U6, Shah Alam
    Tel : 012 5118617

    Semua dijemput hadir menghabiskan makanan...

    TQ

    P/S : Google Maps sahajalah address di atas utk dapatkan map. Tak pun guna je GPS, hp korang kan canggih-canggih mcm hp Abg Sanip


    Posted at Tuesday, October 06, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (12) org tak puas hati  

     
    Monday, October 05, 2009
    SEPUTAR IFTHAR CAKAP BERAPI CAWANGAN JB 1430H @ TASEK MERDEKA
    Assalamualaikum. Semasa laporan ini disiapkan, hari raya dah nak masuk raya ke lapanblas. Tempeyek dah tinggal serdak dan wajik pun dah dihinggapi kulat. Maafkan keterlewatan Abg Sanip. Tapi bak kata omputih 'better late than never so what the hell bebeh'.

    Majlis yang diadakan di Tasik Merdeka (venue tahun lepas) tanggal 13hb Sept 2009 ini bolehla dikatakan sebuah reunion yg agak rare dan sudah tentunya meriah katak. Ini adalah kerana ia bukan sahaja dihadiri oleh batch SPM'97 tapi turut dihadiri oleh budak2 PMR  '95. Senang cakap xdela balik2 muka itu aje yg attend  gathering.

    Berikut adalah sedikit fakta tentang majlis tersebut :


    YDP CakapBerapi Cawangan JB sedang mengagihkan tiketsambil mengutip payment. Balance ke tak balance Wallahua'lam

    1. Sedikit mendukacitakan kerana majlis dibuat pd hari Ahad. Kalau jadi buat hari sabtu Abang Sanip ingat mesti lagi ramai kawan2 seperti Sahak, Tenok, Affie dan Ustat Zainal dapat dtg. Anyway tahniah dan terima kasih kepada Iki Dollah Kakang Kue dan Penchu Rasidz selaku penganjur.


    Acai dan Rezib bertanding kasut siapa lagi lawa manakala Bawang & A'a bertanding henbag sapa lagi lawa.

    2. Yazid Yusuf n wife adalah yg paling lama sekali menakong menunggu kawan2 lain sampai. Pukul 6 dah terpacak kat depan kambing golek. Dua2 keje audit firm dan masih lagi menunggu anugerah cahayamata dari Tuhan. Keep piling, yo! Meanwhile Rezib, Bawang and Paijo datang sama2 naik satu keta. Diorang ajak Pekji skali tapi beliau ada hal yg x dapat dielakkan (konon).


    Satu-satunya mangsa kebakaran hutan di Kalimantan yang terselamat

    3. Hadzril 'Ail' Ridzal sekarang self employed. Ada buat bisnes kemah pengantin and keje2 projek korek air bawah tanah. Recently dia dapat projek korek air kat hutan simpan Bekok untuk kegunaan org Asli di sana. Bulan doblas nanti pun beliau ada projek mengorek air juga tapi untuk kegunaan sendiri.


    "Gua kena jalan senget pasal kamera gua besar & berat nak mampos. Canon Rules. Nikonian can suck my @$$. Haha" kata Aebot

    4. Amirull Salihing aka aebot skrg sudah jadik jurufoto. Rambut pon sudah panjang skrg. Last skali Abang Sanip jumpa dia masa dia keje kat Pelabuhan Tanjung Pelepas. Tukang cuci piston kapal agaknye. Sekarang sudah masyuuuukkk. Income 3-4 ribu sebulan main2 je. Tgk je la lens kamera dia. Dah macam muncung bazooka. Belum kawen lagi mamat ni. Nama je budak Desa Temu Jodoh. Pekji sila take note.



    5. Dr.Yazid Sharif aka botak datang bawak wife yg jugak seorang doktor. Botak (sekarang berambut) dah bukak klinik sendiri n bininya doktor kerajaan kat Layang-Layang. Botak bagitau ada ex senior kita yg berketurunan India Muslim offer beliau utk menjadi AJK KIMMA (Kesatuan India Muslm Bahagian Simpang Renggam. Dr.Botak adalah seorang Jawa totok. Kulit jadi rentung pasal selalu tangkap ikan kat Telok Kerang, Pontian masa kecik.



    4. Fadli Md Noor datang bersama anak isteri beliau.Mamat yg terkenal dgn sifat over-acting ni adalah seorang guru yg mengajar kat sebuah sekolah di sekitar JB. Cikgu BM kot. Abang Sanip tengok Fadli ni dah x brapa over sangat. Dah rilek2 sikit. Anak dia cute jugak. Sesuai benar kalau jadi menantu Abang Sanip.


    "Abang ni butang la baju tu betul-betul. Dada dah la kerempeng" kata bini Amoi

    5. Edli Omar aka amoi pun sama jugak, datang dengan bini. Baru kawin budak2 ni. Org kata tgh menikmati saat manis berumahtangga. Pantang tercuit sikit. Edli Omar sekarang keje kat Singapore. Keje mende ntah Abang Sanip x ingat pulak. La ni kita dah xleh panggil dia Amoi lagi. Kena panggil Apek. Kepala penoh uban.


    "Sapa tak datang, aku tampor" kata Toyak

    6. Ghazali aka Toyak adalah antara orang yang paling sibuk malam tu. Toyak yang bekerja sbg teknisyen kilang minyak sawit  kat Pasir Gudang bakal berkahwin 4 Okt ni so malam tu dia bizi edarkan kad jemputan. Masa malam tu asik berdebat ngan ail n botak tentang sapa lagi hitam. Diorang x sedar hitam itu menawan.


    Ail dan Guntur sedang mendengar petua Lanjid menjaga rambut panjang.
    "Gua syampoo rambut seminggu 4 kali & pegi rawatan stim kat salun sebulan sekali" kata Lanjid (Baju Merah)

    7. Fazlan Majid aka Lanjid datang sorang2 naikmotor x pakai helmet. Kepala besi dari sekolah lagi. Lan sekarang tengah further study dlm bidang accounting kat YPJ. Part time drebar n Abang Sanip dengar ada buat kontrek sikit2. Single lagi ni. Lagi satu, Lanjid bela rambut panjang. Panjang ooooo…. Nak cecah bontot.


    "iolz igt iolz nak join uolz la. Kulit iolz ni pun dah memang putih dan halus licin grrrr meoww woff woff" kata Galak kepada Yaya Pedas. Rezib menyokong.

    8. Zairie Iskandar Aripzah aka Galak masih lagi kat JB keje shipping company. Sapa nak order spare part kapal boleh order ngan galak. Dia ada 'kantau' (cable) sparepart kapal especially kapal selam. Semasa ditemui Galak masih lagi mengekalkan keremajaan dan ke-solo-annya. Rambut masih lagi lebat dan belah tepi. Badan masih lagi slim. Yang nampak ketara cuma... dia memang dah tinggi.



    9. Ini lagi satu makhluk yang dah lama kita x jumpa. Dari majlis kawin usop baru ni lah Abang Sanip nampak muka beliau.Tak lain x bukan en Rashid Isnin aka achid kur2. Achid sekarang cekgu kat mersing. Dah kawin dan dah ada anak. Lelaki. Yang berbeza antara achid dulu ngan Achid skarang adalah spek beliau. Dah kurang sikit tebalnya.Yang lain masih sama. Masih kacak and funny macam dulu.


    Gambar ini di snap beberapa second sebelum Topek dive kearah makanan. Diikuti Pejal.

    10. Topex n wife, Penchu n wife dan juga En Pejal sampai serentak petang itu. Dah janji dulu barangkali. Tapi kali ni agak rare sikit pasal Pejal takde plak nak balik awal macam selalu.


    "Sesiapa yang dengan sengaja memicit punggung Ayang gua, memang gua tetak dengan parang kat belakang pinggang gua ni" kata Guntur. Shai buat-buat tak dengar kerana percaya yang Guntur hanya main-main walaupun Guntur membuat muka serius.

    11. Guntur ngan Yaya pedas datang sama2 dari KL. Haaa…ini gossip paling panaih skali. Lagi panas dari ayer masak kat dewan makan skolah kita dulu. Guntur siap singgah umah kat UDA utk hantar kueh. Tak tau la kalau ada tujuan lain. Nak kenalkan kat mak bapak ke…mana la tau. Shai yang berapi2 nak datang bawak chiks seblas orang akhirnya datang secara solo.


    Kelihatan sebahagian warga CakapBerapi menggentel pusat Acit Kur2 yang dipercayai boleh memberi tuah.

    12. Topik hangat pada malam itu adalah ukuran saiz perot masing2, kehandalan membuat anak serta kehitaman warna kulit. Kalau En Ahmad Tarmizi ada, dah cukup korum untuk buat pertandingan pidato sapa paling rentong. Yang tak hangat adalah topik Rasis Hadiyanta Ahmad jadi dancer pancawarna dan Zainol Hasnizol Hafiz bin Mahfuz jadi tokey kilang air mineral. Kalu bukan kerana kehadiran muka2 rare, Abang Sanip ingat topiknye lepas itu, itu jugakle.Gathering malam tu jugak menyaksikan puluhan batang rokok dihisap oleh kebanyakan warga cakapberapi macam orang x pernah jumpa rokok. Yang paling shocking adalah Rahid Isnin merokok. Wallahi. Botak pon isap rokok jugak walaupon dah jadik dentist duuusss….special ocassion je kot. Gambar x dipamerkan utk menjaga bisness beliau.


    "Shai, apa barang jadi Cikgu rambut banyak2. Tengok kitorang. Spotlight mau terang" kata Ayul kepada Shai. Penchu dan Zalie turut berkata benda yang sama.

    13. Ustaz  Zazali datang bersama anak pompuan serta dua isteri beliau. Ehh…silap, bersama isteri dan dua anak pompuan beliau. Beliau mengajar satu sekolah ngan wife beliau kat Kulaijaya. Bukan setakat satu sekolah malah satu Panitia jugak (Pendidikan Islam). Kalau shai mengajar kat sekolah diorang mesti meeting panitia sama-sama.


    "Yahoo. Tak lama lagi akan keluar seorang bayi yang fotostat muka laki saya. Pakai baju petak2 juga" sorak Wife Penchu.


    Warga Cakap Berapi (Boys Session) yang perasan muda


    Warga Cakap Berapi Boys & Gils Session


    "Cheers Lads!!" (Abang Sanip tau ada orang teruja tengok gambar ni. Macam Abang2 Rugby dia kata, dan diikuti dengan bunyi kucing kepedasan)

    Alhamdulillah, majlis berjalan lancar dan bersurai lebih kurang pukul 10 malam. Tiada kemalangan jiwa dilaporkan kerana over-eating. Berbanyak terima kasih diucapkan kepada penganjur dan mereka2 yg datang dari Kolumpo dan lain2 tempat yang jauh2. Mana2 yg tinggal berdekatan tapi xdpt datang tanpa alasan yang konkrit, anda tersangatlah rugi.

    Abang Sanip juga ingin memohon ampoon sekiranya penulisan abang kali ini melukai hati mana2 pihak. Mulut abang memang jahat sikit tapi takdela macam mulut Rezib. Oh ya! Sapa2 yang masih kontek dengan MOHD HATTA BIN ABDUL HAMID sila bagi kontek number Hatta di ruangan komen kerana En.Rezib ada surprise untuk beliau, iaitu sebatang kayu beruti.  

    Sekian, dan selamat menyambut Hari Raya


    AIDILADHA





    Yang benar,

    MOHD HANIF BIN AHMAD
    PONTIAN, NEW YORK

    P/S: sapa edit ayat2 dalam artikel ni, Abang Sanip sumpah akan dihinggapi kayap di celah kelengkang.



    Posted at Monday, October 05, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (13) org tak puas hati  

     
    Wednesday, September 16, 2009
    Syawal 1430H




    Posted at Wednesday, September 16, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (16) org tak puas hati  

     
    Tuesday, September 15, 2009
    Selamat Datang ke Dunia
    Assalamualaikum...

    Pada pukul 9.10 malam 14 September yang lepas, selamatlah rakan kita En Ahmad Tarmizi menambahkan tanggungjawab dalam hidup beliau dengan menerima seorang cahamata lelaki seberat 2.9kg yang comel seperti bini beliau dan sudah tentu lebih kacak dari beliau.



    Semuga bertambah lah rezeki beliau satu famili. Sesiapa yang tak ucap selamat kepada beliau akan di BAN seumur hidup dari blog ini hahahhaa...

    P/S : Cadangan nama untuk anak beliau dibuka sekarang...



    Posted at Tuesday, September 15, 2009 by AmatMizi
    Ha! Ada (31) org tak puas hati  

    Previous Page Next Page




    [comment data]